Citotraining

De citotraining is bedoeld voor leerlingen in groep 8 die de cito eindtoets gaan maken. De training geeft een goede voorbereiding op het maken van de toets. Vragen als hoe pak je de opgaven van de citotoets aan, hoe ga je om met spanning en faalangst komen aan de orde.
Aan de hand van citotoetsvragen wordt iedere week aandacht besteed aan de onderdelen taal, rekenen en studievaardigheden. Er wordt specifiek aandacht besteed aan de vaardigheden die nodig zijn bij het maken van een multiple choice toets.
Daarnaast is de training erop gericht om het zelfvertrouwen van de kinderen ten aanzien van het maken van de toets te vergroten.
De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1.5 uur en wordt gegeven op 't DOK. De groep bestaat uit maximaal 6 leerlingen. De kosten voor de training zijn 500 euro.
De training wordt gegeven door Merel van der Heijden (orthopedagoog) en Marije van der Vlugt (psycholoog). Beide hebben geruime tijd ervaring in het geven van trainingen en het werken met kinderen met leerproblemen.
Mocht er behoefte zijn aan een second opinion onderzoek, in de vorm van een intelligentieonderzoek, een dyslexieonderzoek of individuele begeleiding is dat mogelijk.
De trainingen worden gegeven in de periode van september tot februari.